Svenska Bowlsförbundet har nu genomfört SM i singelspel i Borgholm efter allas långa väntan på att äntligen få träffas och spela mot varandra! SBF vill tacka medarrangören Öland Bowls för sitt engagemang och fina arbete och alla dess medlemmar som ställt upp på alla de sätt: SBF vill också tacka Ödeborg, Karlstad, Grebbestad och Böda för hjälp med transport av mattor och annat material! Slutligen ett stort tack för alla som närvarade med god stämning och positiv inställning. Här följer förbundskapten Benny Sjögren och han reflektion av detta SM

En liten krönika från Förbundskaptenen!
Vill först tacka Öland Bowls som arbetat hårt för att få till denna fina SM tävling med allt ifrån cafeteria, städ, material och allt gällande tävlingen.
 
Det var också en mycket trivsam fredagskväll med Don Redmon som kom och spelade och sjöng för oss tillsammans med sin Maria. Väldigt uppskattat!
 
Som förbundskapten vill man ju få se så mycket Bowls man kan under en tävling och det fick jag verkligen göra.
Jag tittade på många av de spelare som ej varit ute så mycket och tävlat och hoppades att få se något guldkorn, någon som sticker ut, Jag fick se en hel guldtacka verkligen, vilka prestationer och då tänker jag på båda stockholmsklubbarna där flera gjorde sitt första SM med bravur. Vi har ungdomarna från Öland som också verkligen vill spela en Bowls med lite nytänkande, spännande framtid där. Ödeborg hade många nya spelare som gick som tåget i var och varannan grupp och som tyckte detta med tävling gav mersmak. Jag blev överraskad på ett positivt sätt och detta gav mersmak för framtiden av dessa nya spelare, häng i och träna och kom ut och tävla så mycket ni kan så kommer ni få många fina minnen framöver att ta med er hem.
 

Finalen!!!

Ja vad säger man om den egentligen…
Jag fick se 2st spelare som spelade en outstanding bowls, mycket värdiga finalister som tampades mot varandra hela matchen, Lars Hansen att han var i final är ingen tillfällighet, han spelade en mycket bra Bowls rätt i genom och har många fina kvaliteter och han var också den regerande Svenska Mästaren.
 
Jonas Häger på detta spelhumör är svårt att ta sig an, han har lösningar som ingen annan och när han får alla dessa kuggar att kugga i så är det inte många som slår honom i världen, det är inte för inte han har ett VM Guld och ett VM brons i Bowls.
 
Så kolla in Finalen på Bowls Swedens facebooksida, och se högklassig bowls från dessa herrar. Snart 2000 visningar.
Jag är mycket imponerad av alla som kom till Borgholms Sporthall och bidrog till ett fantastisk Singel SM 2021.
Nu blickar vi framåt.
 
Benny Sjögren
Förbundskapten 
 
Svensk Mästare 2021 blev Jonas Häger.
På andra plats kom Lars Hansen
På delad tredje plats kom Jörgen Karlsson och Jörgen Sundberg